torstai 4. elokuuta 2011

Farewell Japan Part one



Viime perjantaina me pidimme Nana:lle läksiäis-grillauksen Inagen rannan lähellä olevassa puistossa, josta sai vuokrata grilli-paikkoja 1000yen:llä. Minä olin ensimmäinen joka oli tullut paikalle aamutuimaa, mutta hetken siellä odotellessa paikalle tuli Joeng, joka on meidän korealainen koulukaveri.  Juttelimme kahdestaan siinä jonkun aikaan ennen kuin muita kavereitamme tuli paikalle, sillä heille kesti jonkun aikaa tulla ostoksilta grillattavien kanssa. Natsumi ja Sayako tulivat ensimmäisenä paikalle, jonka jälkeen menimme jo varaaman oman grillimme valmiiksi muita varten. Kerkesimme vain hetken siinä jutelle ennen kuin Nana soitti Sayako:lle pyytäen kanto-apua ruokien kannossa bussipysäkiltä, koska he tulivat taksilla lähimmäiseen bussi-pysäkille suoraa Inagesta.  Minä ja Jeong jäimme vahtiin käsilaukkuja muita tavaroita sillä aikaa kuin Natsumi ja Sayako meni auttamaan Nana:a , Ken-yo:a ja Nick:ä tuomaan kaikki syötävät grilli-paikalle. Heidän saavuttua rupesimme sytyttelemään meidän grilliä joka kyllä kesti jonkun aikaa sillä emme saaneet käyttää paperia tai nestemäistä sytykettä vain ainostaan jotain vohvelin näköisiä sytyke-paloja, jota oli ilmeisesti uitettu bensassa tai muussa palavassa nesteessä.
Nick toimi meidän grillaus-mestarina tälläkin kertaa ja häneltä se näytti sujuvan melko luonnollisesti jo tuo grillaaminen. Siitä oliki taas jo jonkin verran aikaa, kun viimeksi grillasimme poikien kanssa tuolla dormien pihalla.





Saatuamme grillimme kirjaimellisesti ilmiliekkeihin oli aika ruveta grillaamaan ja ensimmäisen olikin. vuorossa maissi-tähkät, jotka tulivat kyllä todella nopeasti valmiiksi tuossa melkein ylikuumassa lämmössä. Onneksi Nick oli sen verran hyvä kokki, ettei ne päässet muuttumaan aivan hiileiksi. Seuraavana olikin vuorossa paprikat ja Nakit jotka laitoimme tuohon paistin alustalle paistumaan.
Nana, ken-yo ja Nick toivat kaikki tarpeelliset mausteet, juotavat että myöskin ruokailu-välineet. Vaikka ruokaa tulikin melkoisesti ostettua, niin se kävi näin isolla porukalla suhteellisen halvaksi ostokseksi. Kahdelletoista hengelle ruuat maksoivat noin 1100yeniä per henkilö, joten pääsimme todella edullisesti syömään ison annoksen koko porukalla kaikkea grillattavaa. Minä tosin jouduin lähtemään jo kahdelta takaisin koululle käymään, koska minulla oli tapaaminen Mayuko:n kanssa. Hän oli kysynyt minua tulla juttelemaan tuon projekti ryhmän kanssa joka tulee syyskuussa suomeen tuonne seinäjoelle tekemään projektia hyvinvointi tutkimusta suomalaisten opiskelijoiden kanssa.  Heitä tuleen kymmenisen henkilöä kahdeksi viikoksi tekemään tuon tutkimuksen jokainen heistä tulee eri opiskelu-alueelta ja tulee olemaan yhdessä kahden suomalais-opiskelijan kanssa. Osan tunsin heistä jo ennestään tuolta syysluku kaudelta, mutta osa oli aivan uusia tuttavuuksia minulle joita sitten takaisin palatessani jään innolla odottamaan vastaan. Juttelimme noin tunnin verran heidän kanssaan jonka jälkeen lähdin takaisin dormille hetkeksi odottelemaan Nanaa ja muita, kun olimme menossa illemmalla keilaamaan loppu päiväksi. Otimme poikein kanssa viisi peliä, mutta tytöt ottivat vain kolme. Pari heistä joutui lähtemään hiukan aikaisemmin kuin me muut ja he sanoivat meidän pelaaminen oli tarpeeksi hauskaa katsottavaa heille.  Saatuamme kaikki viisi peliä pelattua lähdimme takaisin dormille ja antamaan hyvän matkan toivotukset Nana:lle, koska hän lähti seuraavana päivä jo 12.00 päivällä takaisin Amerikkaan.
Our Barbecue day for Nana with friends:


Lauantaina meillä oli viimeinen tapahtuma paikallisten eläkeläisten kanssa täällä dormeilla, johon jostakin syystä ei sinänsä tullut meitä vaihto-oppilaita paljon ollenkaan, mutta onneksi sentäs jonkun verran tuli paikalle. Minä itse menin katsomaan mitä he olivat tällä kertaa keksineet meille näyttää tai tehdä ja he sattuivat järjestämään meille pannukakkujen paistoa japanilaisittain, että myöskin Tee-seremonian saimme kokea tuolla. Sunnuntaina satoi melkoisella voimalla täällä vettä melkein koko päivän, joten en jaksanut mennä hirveästi mihinkään pidemmälle tuona päivänä.https://picasaweb.google.com/tttoyodatakashi/KintDora1107?authkey=Gv1sRgCLCN0YC6pOPlMA&feat=email

Maanantaina kello 12 chiba:ssa tapasin Sou-san juna-asemalla ja hän oli menossa sogaan, joka on samalla suunnalla kuin kisarazu:un. Itse olin menossa tapaamaan isäntä-perhettäni vielä ennen kuin palaan suomeen. Äiti 'maki' tuli minua vastaan asemalle, hän oli todella iloinen nähdessään minua taas pitkästä aikaa. Kävimme hakemassa pojat päivähoidosta tai koulusta, jossa ollessani tuntui niin kuin olisin eläin tarhassa sillä melkein puolet noista pirpanoista tuli kyselee mitä ihmeempiä kysymyksiä minulta, kuten olenko minä Tomohiron tai Takumin isä, koska kuulema näytin heistä niin vanhalta :D
ilta päivällä menimme karate tunnille johon minäkin osallistuin talla kertaa, karate on yllättävän vaikeaa varsin sen liike sarjat kun ne tehdään melkoisella tahdilla. Palattuamme kävimme kaikki pesulla ja jäimme hetkeksi aikaa vanhempien kanssa juttelemaan kuulumisia tuli myös taas opetettua maki:lle lisaa suomen kielen kommervenkkeja tapasin myös samalla kuin haimme poikia niin ensimmäisen ”haafuna”:n jonka isä oli suomalainen ja äiti oli japanilainen. Pitää kysyä voisinko joskus tavata isän ja katsoa osaako han enään suomea ollenkaan, koska yleensä ajateltuna oma kieli voi unohtua, jollei sitä ei pääse normaalisti käyttämään aina silloin tällöin. Näin ensi tuntumalta isä ei ole hirveästi opettanut suomea hänelle. Karate tunnin jälkeen oli hauska kuulla Biri:ltä, että ohjaajat olivat tulleet häneltä kysymään olenko harrastanut karatea ennen, sillä olin kuulema niin hyvä noissa harjoituksissa.: D

Tiistaina kävimme tapaamassa taas Hippu-ryhmää ja sen jäseniä tosin pojat olivat taas hiukan ylivilkkaita, koska he ei meinanneet millään pysyä paikallaan ja kinastelivat jatkuvasti kuka heistä kolmesta sai istua meikäläisen vieressä. Vanhimpana Yuuki oli suhteellisen rauhallinen, mutta Takumi ja Tomohiro kinastelivat keskenänsä melkein koko päivän. Opin heiltä pari japanilaista lasten leikkiäkin siinä samalla ja sain myös tehtävän kääntää suomen kielelle erään "Jättiläis-retiisi" lasten sadun, joka muuttui melkein kaksi kertaa pidemmäksi kertoa suomen kielellä kuin japaniksi, mutta ainakin se näytti kuullostavan lasten mielestä hauskalta. :) Iltapäiväst pojat saivat leikkiä säde-tikuilla ja muilla pienillä ilotulitteilla pihalla sen jälkeen kun tulimme syömästä okunomiyakia kaupungilta.



Eilen lähdimme aamupäivästä käymään Nokogiri-vuorella katsomalla mahtavaa näkö-alaa ja kallioon kaiverrettuja Buddha patsaita. Siellä oli parikin aika jättiläis-kokoista patsasta, mutta pojat eivät hirveän kauan jaksaneet tallustella tuolla portaita ylös ja alas. No en kyllä minäkään hirveästi enempää olisi jaksanut tuolla kävellä noita melko jyrkkiä ja korkealle kulkevia portaita pitkin. Kävimme kuitenkin katsomassa Isointa patsasta joka todellakin oli aivan järkyttävän kokoinen veikko. Tullessamme tuonne vuoren huipulle jouduimme hiukan aikaa odottamaan sillä satuimme olemaan sadepilvessä eikä näkyvyyskään ollut mikään hirveen hyvä, koska näimme eteemme ehkä noin viitisen metriä. Onneksi kuitenkin tuo pilvi rykelmä kirkastui melko nopeasti ja sadekin viilensi ilmaan sen verran, että siellä oli mukava olla ja kävellä rauhassa. Päivän päätteeksi hyvästelimme kaikki toisemme ja Biri-san toivoi minulle hyvää matkaa takaisin suomeen, että myöskin Maki ja pojat toivottivat turvallista matkaa..








*The last two weeks started and we all held a barbecue party on the last weeks thursday for our friend Nana, since she was leaving on very next days' morning to america. I was the first one to arrive at beach so i had to wait for everyone a bit, but i didn't mind that at all since i always was the first one to arrive at one meeting bit earlier then others. Joeng,Natsumi and Sayako came  next to the place where we were going to grill, but Nana,Nick and Ken-yo arrived bit later, because they were the ones who went to get n buy all the food and caring them to the beach. We had a great time chatting and eating really good grill food, since our chef-master was Nick so they turned out great. Unfortunetly i had to go little earlier, because i had meeting with Mayuko and this research group which is ten Japanese students coming to my school for two weeks to do project on care-taking system. Saturday a retired Japanese group held a pancake making event and tea-ceremony for us exchange students. On Monday i left for few night from the dorms to see my host family in kisarazu again, which was really great seeing them again before i return to Finland. Also i joined them on karate lesson and the teachers were like asking my host family s father if i had taken any karate lesson before, because they said that i was really good at it :D Well Tuesday we went with the mother and the kids to meet the family group again called Hippo. There we played some Japanese children s games  and i even translated a Japanese kid s story in Finnish to them. Yesterday we went in the morning after breakfast to Nokogiri-yama which was great place with really awesome views and cool statues. All thou it rain when we got on top of the mountain it made the air bit cooler so it was really nice to walk after that and the clouds faded so we really saw far and wide


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti