sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

19. plus 20.päivä Arashiayama ja pikku karvapallo

Eilen otin täältä J-Hoppers:lta pyörän vuokraan päiväksi heidän antaman kupongilla sain se näin ilmaiseksi. Heillä on kiva yöpymis-systeemi siten , että kun on tarpeeksi öitä ollut heidän hotelleisaan ja saanut merkkejä esitteeseen niin saa alennusta yhdestä yöstä tietyn verran tai kupongin jolla saa jonkun näistä kolmesta: viisi postikorttia,pyörän päiväksi tai jonkin yllätys lahjan joka on jokaiselle paikalle erillainen.

Togetsukyo-Silta
 Kävin siinä samalla reisulla katselmassa Bambu-viidakkoo ja näin todella kauniisti jo kukkivia kirsikka puita-
Mutta tosiaan tuli noin kymmenen kilometrin lenkkin tehtyä Kioton pää-asemalta Arashiayama:lle, joka vei minulta noin tunnin pyöräillä täällä aivan liian pienillä kävely teillä ja melko ruukaisilla kaduilla. Puhumattakaan liian matalasta pyörästä, kun polkiessa meinas polvet osua leukaan. Perille päästyäni jätin pyörän sellaseen paikaan mihin pysty jättään ilman, että sitä vietäisiin keräykseen ja takaisin saatavuus olisi ollut jotain 3000yen (30euron) paikeilla. Noh kuitenkin otin taas tuon japanin kielisen opas-kirjan reitin käytöön ja lähdin kirjan ohjeistamana katselemaan paikkoja.

Joka osottautuikin hyvin hauskaksi reissuksi, koska olin melkein eksyä reitiltä ainakin pariin otteeseen, mutta pienen mietinnän ja tarkastelun jälkeen sitä taas löydettiin itsemme kartalta. Minun  Täytyy kyllä sanoa omasta puolestani, että kaupunki suunnistaminen onnistuu meikäläiseltä paljon paremmin kuin luonnossa. Muistellen armeijan aikana luonnossa suunnistellen olin aivan hukassa ja kouluttajammekin oli melkein lähettämässä oman ryhmäni etsimään minua metsiköstä. Noh eipäs siittä enempää, joten siirrytäänpä takaisin päivän tapahtumiin.
Ensimmäisenä kartan mukaan mennessä tuli eteen Katsura-joki ja sen yli kulkeva Togetsukyo-silta, jotka olivat vielä vähän aikaa tässä ennen kuin kirsikka eli "sakura" on täydessä kukinnossa niin pikkuisen ehkä ankean oloisia ennen värikukoistusta tai kesän viherrystä. Sillä oli kyllä ihan hienoja ja kauniita puutarhoja, mutta niiden sisäänpääsy oli jokaisessa 500yeniä, niin ei oikein ollu mieli mennä kaikkia katsomaan. Ennen kuin lähdin polkemaan takaisin hostelille, niin kävin vie moikkaamassa vuori-apinoita apina-puistossa jossa oli myös todella hieno näkö-ala Arashiayama:n aluelle.

*Yesterday was bit exhausting, because went a biking trip to Arashiayama which was 10km or 7miles a way from the Kyoto's main station. Well after like one hour i reached Arashiayamas' station where i left my bike until i came beck from sightseeing there area. First that was on the route which i took from the sightseeing book again was togetsukyo's bridge and the katsura-river which were a bit pale or something still,because the "sakura" cherry trees weren't in full bloom yet, but there were ones that were in full bloom already and were very pretty to wacth. Before i headed back to my hostel i went to monkey mounten which had great view of the river bank and had those funny and floffy monkeys. :D

2 kommenttia: