sunnuntai 21. marraskuuta 2010

バス旅行~Bussi matka

Perjantaina tuli taas mentyä käymään hiukan varovaisemmalla otteella nostelemassa painoja salilla,vältääkseni seuraavan aamun jäykien lihaskipujen takia. Käytyäni suihkussa kämpille päästyäni, jonka jälkeen rupesin taas lukemaan ja kirjotaan japanin oppikirja tehtäviä. Tuossa meni tovi että sain kaikki tehtävät tehtyä sillai että ne rupesi pysymään mielessä. Vaikka koulusta ei tule sinäänsä niin hirveästi tehtäviä jokaiselle päivälle on jotkut aina tullut jätettyä viime hetkeen joita sitten illalla tulee tehtyä. Niiden tehtyä rupesin selaileen eri harrastuksia mitä voisi ruveta suomeen palattua taas ehkä harrastaan ja kiitos serkkulle siitä, koska hän laittoi omalle Facebookin seinälleen erään ehkä maailman vauhdikkaiman ja vaarallisemman lajin esittely videon.  Jossa nämä kaksi hurjapäät menivät vuoriston reunaa pitkin tuollaisilla liitopuvuilla ainakin 150km/h:ssa noin 3 metriä puitten latvojen yläpuolla. Tästä minä sain sitten heti iskun alitajuntaan ruveta harrastamaan laskuvarjohyppyä ja ajan mittaan ,kun on noita hyppyjä sitten keertynyt tarpeeksi ensin perushypyistä niin itsekin sitten siirtyä liitopukuhyppyihin lentokoneesta.

Mutta ennen tuota lentoa, ensiksi laskuvarjo kurssille vaasaan ja hyppiin lentokoneesta aina silloin tällöin saamaan hiukan iloa irti elämästä.

Launataina lähdimme 8.50 aamulla koululta bussilla kohti Busa no mura eli historiallinen kulttuuri puisto jossa oli jäljitelmä vanhan aikaisesta japanin kaduista ja rakennuksista aidossa koossa. Täällä pyörimme ja katselimme noin tunnin verran, koska seuraavaan etappiin oli matkaa sen verran että suurin osa ajastemme tällä matkalla meni bussi matkoihin. Kyllä siellä olikin ihan mielenkiintoista katseltavaa ja nähtävää niissä kaikki mitä siellä oli näytillä. Tämän jälkeen suuntasimme Naritaan ja sen pyhätölle missä minä,tiia ja klaas kävimme jo aikasemmin kolmistaan, mutta tällä kertaa meitä menikin koko porukka. Tuolla meitä odotti pyhätön viereisissä ruokailu paikassa päivällinen, mikä ei sinäänsä ollut hirveen täyttä mikä on kyllä ihan sitä aitoa japanilaista tapaa. Se missä meillä annetaan kahta tai kolmea lajiketta ruokaa yhden suhde kolmeen lautasen kokoon nähden niin täällä meillä olikin sitten yhdeksän eri pientä suu palaa, riisiä ja vihreää teetä. Voin näin syötyäni ne sanoa vaan, että jännän makuisia ruokalajeja. Itse en kuitenkaan pitänyt hirveesti tuosta retiisin tapaisesta keltaisesta kasvista. Syötyämme lähdimme kierteleen pyhättöä taas sen tunnin verran. Tällä kertaa sain otettua edes kunnolla kuvia, kun otin mukaan pienemmän objektin järkkäriin ja sitten vielä tuon akihabarasta ostetun kamerani. Tunnin jälkeen taas lähdimme kolmanteen etappiin joka oli Sawaran vanha kylä jossa oli vielä arkipäivän käytössä noita vanhan ajan arkkitehdin taloja ja kauppoja. Minä,Tiia ja tämä yksi japanilaistyttö jonka nimi unohtui matkalla lähdimme käymään hiukan kauempana kuin muut koulukaverimme. Kävimme katsomassa yhtä pientä alttaria mäen päällä, jonne oli järkyttävän korkeet rappuset, no ainakin tähän menessä ne olivat isoimmat mitä olen itse kiivennyt täällä. Satuimme olemaan hiukan ehkä liian hitaita kävelmään siellä, koska jouduimme lähtemään ennen kuin saimme nähtyä joki vartta ollenkaan. Tuolta sitten suuntasimme Sawaran joki pysäkille katselemaan jokea ja ottamaan kuvia koko porukasta. Takasin koululle pääsimme noin viiden aikoihin illalla.
peace :D

Dana ja Adam

Adam-> "minne menos?"


Historiallinen kulttuuri puiston porttien edessä

Kaisla ja heinä maja

olo-, kiettiö-, makuuhuonen samassa



Vesimylly

Päivällisellä

päivällinen itsenään

Taas täällä naritasan

kanjien puutten vuoksi ei tiedä mikä portti oli kyseessä


Tiia on hiukan epäröivän näköinen

Pyhävesi alttari

hassu koira patsas

Portaat

Joki maisemaa

Meidän vaihto-oppilas avustaja

Tässä on jotain edessä "hmm" :D

Matka opas ja vaihtari avustaja Nishizumi-sensei
Tänään olen vain koittanut suunnitella jonkin näköistä patikka reissua jalan täällä chiban kaupungissa sillai, että saisin otettua kuvia valosaan aikaan erillaisista altariesta ja paikoista. Myös että kerkeisin hyvin rannikolle erääseen paikkaan mistä olen kuullut saavan hyviä tai hienoja ilta auringon maisema kuvia. Tässä samalla olen myös lueskellu Juoppohullu päiväkirjaa ettei pääse tuo suomen kieli unohtuu kuitenkaan ihan heti :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti