maanantai 1. marraskuuta 2010

台風、博物館~typhoon ja museum

Tosiaan tuo edellinen viikko meni opiskellessa aikalailla kokonaan, mutta ei kuitenkaan ihan kaikki päivät. Perjantaina menimme ison vaihtari porukan kanssa taas viihteelle Chiba:n kaupunkiin Gaijin baariin nimeltä Ocean Deep. Tämä baari oli suunnattu ulkomaalaisille tai niin ainakin paikalliset sanoivat meille kun kysyimme että missä täällä sattuisi olemaan joku club tai baari jossa voisi tanssia. Noh he olivat heti ohjaamassa meitä tähän kyseiseen clubiin missä kävimme. kaikki clubit tai baari ovat aivan liian pienie tälläisille suurehkon kokoisille eurooppa/amerikka-laisille. Juomat oli melko hintavia noin 4eurosta ylöspäin,mutta erittäin hyvän makuisia. Itse tykästyin samantien drinkkin nimeltä "liquid majihuana" ,joka suomennettua on nesteimmäistä ruohoo :D Tässä juomassa ei kuitenkaan ollu sitä ruohoa,vaikka nimi jotenkin vihjailee siihen suuntaan. Tämän juoman väri vain oli vihretävä ja maku jotenkin päärynä mehua muistuttava. Siinä samalla otin myös ilmeisesti talon vahvimpia juomia, jonka oli nimellä "Tokyo iced tea" - tokion jäädytetty tee. Tämä sekoitus juoma muistutti minua melkoisesti koti suomessa saatavaan pirtuun. Tuonne clubille lähdimme jo seitsemältä ja itse lähdi jo takaisin kympin tienoilla, kun juotuani neljä melko vahvaa sekoitusta oli pääni melko täynnä... (hyvä ettei sentääs hattu ruvennu täytymään).

kuva meidän jengistä
Tokyo Iced Tea
Hauskaa oli :D
Kerkesin ennen lähtööni näkemään illan tanssi eventin

Lauantaina tuli mereltä päin semmoinen mukava vieras nimeltä taifuuni... tuona päivänä ei paljoa ulkona liikuttu, kun katsoin aamulla internetistä sää tietoja mitä täällä tulee ollleen kyseisenä päivä. Niin vettä tulee koko päivän (ainakin 80mm) ja tuulen nopeus läheteli jo täällä sisä maassakin jo 20m/s:ssa. Toisin sanoen vettä tuli vaakasuorassa kokopäivän ja paljon. Noh kun ei kerran päästy oikein ulos,niin ajattelin pistää sen ajan hyöty käyttöön ja rupesin tekemään kotiläksyjä mitä oli perjantaina tullu japanin oppitunnilta. Myös lueskelin tuota Genki 1:sen harjoitus kirjaa mitä käytettiin seinäjoen kansalaisopistolla japanin kurssilla ja kaikki muistiin panot noilta kahdelta kurssilta mitä kävin seinäjoella Lotta Watian opastuksella... kiitos Lotalle niistä tunneista :).
Mutta sitten perjantai menikin sitten hiukan toisenlaisissa,koska lähdimme jo 10:n aikaan aamulla Inagen juna-asemalta Sakuran kaupunkin. Katsomaan ensimmäisenä vanhan ajan samurai-taloa tai "shogun"-taloa. Tämä oli yksi kolmesta talosta mitä meille esiteltiin tuolla kieroksella. Näissä taloissa oli hiearkia tasoja. Esimerkiksi päätalossa(shogun) asui erittäin korkea arvoinen samurai ja vaimo. Kahdessa seuraavassa asuivat joko lapset tai työläiset jotka olivat tämän samurain alaisena. Päätettyämme esittely kierroksen lähdimme Japanin historialliseen museoon, jossa voi seurata millainen japani oli silloin muinasten aikojen alussa. Tämä museo oli aivan järkyttävän iso ja tuhottomasti katsottavaa, että myöskin kummasteltavaa. Hienoimpia katsomisen ja kiinostuksen kohteita olivat eri aikojen pienoismalli kylät. Ne olivat niin hienoja ja yksityiskohtaisesti tehtyjä, että luulen niiden vieneen kuukausia saada ne valmiiksi silloin alussa.

Tuon aikaisissa Taloissa oli kaisla-heinä katot
Vaimon huone, jossa näkyy tee ja ruokavälineet
Ison kihon huonen
Heillä ei ollut taloissa käytäviä, muuta kun ulkopuolla

Vieraiden oleskelu tila
Isännän haarniskat
Köyhimmän luokan talon pääovi
Japanilaisten evoluutio ( päämääränä minä :D )
Ei ihan 1600-luvulta mutta ei ole kaukana enään
Korkeempi arvoisissa Taloissa oli hyvin ohuet seinät,joten talvella pistetään vaan enemmän päälle
Juhlapuku
Nyt taidetaan olla jo melko lähellä 1700-lukua

Tuo museo reissu jäi hiukan kesken, meillä ei ollut hirveesti enään aikaa kattella jotta kerkeisimme bussin. Olimme noin 90minuuttia katselemassa ennen kuin piti lähteä. Kerkesimme noin yhden kolmas osan katsomaan koko museon tarjonnasta. Ehkä joskus sitten menis uudestaan paremmalla ajalla katsomaan koko antimen kerralla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti