tiistai 9. marraskuuta 2010

回答とディスカッション。~ pohdintaa ja vastauksia

Sunnuntaina oli hiukan jalat kipeet ja jäykät kaiken sen kävelemisen jälkeen tuolla kaupungilla. Koitin käydä hakemassa postista rahaa, joka osottautui tuskalliseksi matkaksi vaikka sinne ei ollut kuin ehkä 500metriä. Saatuani rahat automaatista oli toinen samallainen tuskan tie takaisin asunnolle. Yritin venytellä mahdollisemman paljon sen kävelyn jälkeen, mutta se ei näköjään auttanut paljoa joten pyrin vain olemaan jalat ojolla koko päivän samalla kun kirjoitin raportteja ja tutkimusta japanin kieliopin tunnille ja ympäristö opin tunnille. Olin pitänyt varmaan liian kauan jalkoja venytykasessä, kun yhdessä vaiheessa päivää rupes mukavasti kihelmäimään jalkapohjissa ja varpaissa. Kun koitin nousta tuolista sen venytyksen jälkeen meinasin lätkähtää lattialle kokonaan, mutta sain itseni kuitenkin sängylle kaadettua. Siinä sitä sitten tuli varmaan parisen tuntia loikoiltua jalat kattoon päin oijottuna. Ruuaksi kävin neljän aikaan hakemassa lähikaupasta noita näppäriä valmis luonas pokseja. Ne ovat yllättävän täyttäviä ja melko edullisa noin 4,5euroo loota ja toiset voilla 2,5 - 4 euroo loota, riippuen mitä ja kuinka paljon sielä on tavaraa. Täällä menee yllättävän paljon rahaa eikä se johdu siittä että täällä olisi huomattavasti kalliimpaa kuin kotisuomessa. Pääsyynä miksi minulla menee suhteellisen paljon kuukaudessa verrattuna suomen kuukauden menoihin on se, että meillä täällä on aivan liian pieni keittiö ja jääkaappi. Mikä merkitsee sitä että joudumme usein ostaan joko valmisruokia tai aineksia vain kahdelle päivälle. Minulla ei vielä ole hankittuna mikroa, mikä kyllä helpottaisi elämistä täällä jonkin verran. Toisena rahan menekkinä on viihde-illat muiden kanssa aina sillon tällön, mikä syö rahastoo melko nopeasti vaikka koitaisi ottaa vain pari juomaa. Useimmin pelkkä puolen tai yhden litran tuoppi kaljaa kustantaa 5 euroa, joten tällä hetkellä henkilökohtaisena etsintänä on jokinlainen halpa ruokabaari. Tosin tämän hetkinen tilanne näytää melko heikolta etsintöjen suhteen, kun en millään ole saanut löydettyä sellaista kohtuu hintaistakaan. Noin 95-prosenttisesti kaikki ruokabaari tai clubit ovat 5 euron lähtöhinnoissa heidän juomat.

Maanantai aamu huurre sisältä päin


Maanantai aamuna oli melkonen kosteus lukema huoneessani kun olin pessy vaatteeni ja pahuksen pesukone hajosi kesken linkouksen. Tätän minun piti rutistaa käsi voimin enimmät ja sitten laittaa ne huoneeseeni kuivumaan, kun kuivausrupput olivat jo varttu sunnuntai iltapäivän kokonaan. Tosiaan aamuna oli ulkona mennyt lämpötila hiukan alhaisemmaksi niin kaikki kosteus oli tiivistynyt ikkunaani. Mitäs siinä ei muuta kun parvekkeen ovi auki pariks tuntia niin pääsee kosteus hiukan edes poistumaan.  Maanantai oli täällä kuulema joku pyhä päivä jota en saanut selville, mutta meillä ei ollut aamut tunteja ollenkaan vaan ainoastaan vaihto ehtoinen arkkitehtuuden tunti, jolle tuli vain minun lisäksi kuusi oppilasta. Kyllä huomaa kuinka paljon porukkaa kiinnostaa koulun käynyt, kun ne kuulee sanan vapaa-ehtoinen noin yhdeksän kymmenes-osaa luokasta jättää tulematta. Minä ja klaas mentiin tälle tunnille, mikä oli kuitenki mielenkiitoinen koska sielä oli joku expertti arkkitehti puhumassa meille muinasten japanilaisten arkkitehtuudesta ja niiden taidonnäytteestä japanilaisissa temppeleiden ja pyhätöiden rakennuksessa. Tämän tunnin jälkeen minä ja klaas lähdimme asunnolle takaisin pelaamaan pariksi tunniksi tennistä, joka on kyllä hyvää liikuntaa ja myös erittäin hauskaa seurata itse pelatessa kuinka monta palautusta saamme kullakin kerralla.
Keskipäivän säätilanne maanantaina

Valokuva kone opistolla sai mun silmät näyttään sinisiltä mut nehän ovat vihertävät :D
Tänään oli taas normi koulu päivä, saimme taas kotitehtävä monisteen jonka tein jo tunnilla, mutta jotenkin nämä oppitunnit täällä ovat melkosesti eri tuntuiset kuin koti suomessa. Täällä opettajilla on kunnon asenne, että tosiaan haluaa meidän oppivan mitä ne yrittää meille opettaa, tosin kuin seinäjoella opettajat suurin piirtein antaa luentoja joista menee noin neljäs-osa aina ohi korvien. Sitten nämä menee kunnolla asian läpi koko luokalla, että jokainen joutuu tai saa yrittää käyttää sitä mitä sen on juuri opettanut meille. Tämän tunnin jälkeen oli sitten japanin kirjakielen kielioppi tunti jossa meidän pitää pitää esitelmä eri aiheista japanin kielestä, toiset ottivat oman kielen käytännön opin ja koittavat tutkia onko korrelaatiota japanin kielessä heidän kieleen. Minä ja Tiia teemme suomen kielen kääntö prosessia japanin kieleen , minulla on partikkeilen käyttö ja tiia otti sijamuodot. Nämä osottautuivat melko mielenkiitoisiksi, koska se mitä meidän kielessä kutsutaan partikkeliksi tai sijamuodoksi on japanissa ihan oma sanaluokkansa tai niillä on oma japanin kielen sana. Illalla tämän tunnin jälkeen menin käymään ensi kertaa Chat room-nimisessä juttelu tuokiossa, jossa juttelimme pää-asiassa japaniksi japanilaisten ja muiden maalaisten kanssa. Minun japanin kieli on vielä kehitys vaiheessa joten puheeni muistutti rikkinäistä kasettia tai cd-levyä ja jouduin silloin tälläin kysymään ystävältäni englaniksi mitä jokin asia on japaniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti